Nieuw bij Schwalbe: ADDIX

ADDIX is de nieuwe compound-generatie van Schwalbe voor de mountainbike. Schwalbe levert nu al zijn mountainbikebanden uit de Evo-collectie met dit nieuwe compound. Volgens Schwalbe lost ADDIX het klassieke ‘grip-rolweerstand-slijtageprobleem’ op over een veel groter bereik dan tot nu toe mogelijk was. “Grip en rolweerstand, een lange levensduur en demping verbeteren – dat zijn de klassieke conflicten in de fietsbandentechniek: de verbetering van één eigenschap, gaat altijd ten koste van de andere. Het gaat er om intelligente compromissen te sluiten, met als doel dichter in de buurt van perfectie te komen”, aldus Markus Hachmeyer, senior productmanager bij Schwalbe.

“Met ADDIX biedt Schwalbe significant betere oplossingen, vooral wat betreft de levensduur van de banden. Schwalbe heeft met ADDIX de lat nog hoger gelegd wat betreft prestatie en kwaliteit, niet alleen voor XC-wedstrijdgebruik, maar voor álle MTB-disciplines, elk met hun verschillende eisen. Voor het ADDIX-compound maakt Schwalbe gebruik van een zeer moderne en uiterst nauwkeurige mixtechnologie, die uniek is in de fietsbandenbranche. Alle parameters van het mixproces zijn nagenoeg onbegrenst te variëren. Met de speciaal voor ADDIX nieuw ingerichte ultramoderne machines, is het derhalve mogelijk om compleet nieuwe samenstellingen te realiseren.”

Vier varianten

Het nieuwe ADDIX-compound is er in vier varianten: ADDIX Speed – voor XC wedstrijdrijders, ADDIX Speedgrip, voor XC, AM en Trail, ADDIX Soft voor enduro- en downhillrijders en ADDIX Ultrasoft, voor hardcoregebruik bij enduro en downhill, vergelijkbaar met het huidige VertStar-compound. ADDIX-banden hebben een verkoopadviesprijs vanaf 57,90 euro.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0