Nieuw: Het FietsdealerEvent

Op 13 en 14 september vindt in Jaarbeurs Utrecht het FietsdealerEvent plaats. Tijdens deze collectieve huisshow presenteren leveranciers gezamenlijk hun nieuwe collecties aan de vakspecialist. “Vanwege ons evenement Bike MOTION Benelux, waarbij we ons voornamelijk richten op de sportieve fietser, gaan we regelmatig met verschillende partijen uit de branche in gesprek. Onafhankelijk van elkaar vroegen leveranciers ons of de Jaarbeurs een business to business evenement voor de fietsbranche kan neerzetten”, aldus Anne-Marie Vos. “De leveranciers zochten naar een gezamenlijk en vooral effectief platform op een centrale plek in Nederland. Een plek waar de leverancier twee dagen lang de fietsspecialist ontmoet, om nieuwe modellen te tonen, informatie aan te bieden en orders door te spreken.”

Krachten bundelen

“Het FietdealerEvent biedt een uitkomst voor kleine partijen uit Nederland en België. Zelfstandig een huisshow organiseren is een kostbare aangelegenheid. Bovendien komen  dealers doorgaans sneller op shows van grotere partijen af. Op het FietsdealerEvent kunnen grote én kleine leveranciers hun krachten bundelen. Samen staan ze sterker”, zegt Vos. “Maar het mes snijdt aan twee kanten. De dealer, die normaal gesproken het hele land afreist om verschillende leveranciers te bezoeken bespaart met de komst van het FietsdealerEvent een hoop tijd.”

Informeel en eigentijds

Volgens Vos is de hoeveelheid positieve reacties op het evenement dan ook overweldigend. “Er hebben al veel leveranciers ingetekend. Zo zijn onder andere Action Sports, Bikebrands, Bike Butler, Cosmic sports, Endura, RA Company, Sigma en Qwic aanwezig”, aldus Vos. Het concept van het FietsdealerEvent wijkt af van dat van de ‘normale beurs’. “Het evenement is informeel en kleinschaliger dan bijvoorbeeld de Bike MOTION Benelux. We kiezen ervoor geen stands te bouwen. In ons eigentijdse congrescentrum Supernova komen de collecties in een open presentatie uitstekend tot hun recht.”

“We zorgen voor een uitgebreid serviceconcept. Jaarbeurs Utrecht zorgt voor catering, mooie presentatieruimtes, gratis toegang en gratis parkeren. Daarnaast ondersteunen we de leveranciers op gebied van communicatie. Natuurlijk nodigen zij al hun relaties uit, maar Jaarbeurs schrijft alle dealers uit de database van Bike MOTION Benelux aan, en zorgt voor een gerichte campagne naar de vakmedia”, aldus Vos.

Op fietsdealerevent.nl kunnen dealers de actuele deelnemerslijsten raadplegen en zich als bezoeker registreren. Registratie is verplicht.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0