Nieuw KOGA baanmateriaal voor Rio

London - Great Brittain - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Men's Team Persuit - Dion Beukenboom - Roy Eefting - Wim Stroetinga - Jan Willem van Schip pictured during Worldchampionships Track 2016 in London (GBR) - photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2016

KOGA heeft voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nieuw baanmateriaal ontwikkeld voor de KNWU-selectie. Voor de duuronderdelen is een geheel nieuw frame ontwikkeld: de KOGA TeeTeeTrack. De KOGA Kimera frameset voor de sprinters is verbeterd door het gewicht te verlagen en de stijfheid te verhogen.

De ontwikkeling van de nieuwe TeeTeeTrack is sterk beïnvloed door de werelduurrecordpoging van Thomas Dekker in 2015. Speciaal voor hem werd de KOGA TeeTee tijdritfiets aangepast voor de baan. Testen wezen uit dat de aerodynamische waarden erg goed waren, waarna besloten werd om een volledig nieuw frame te ontwikkelen voor de duuronderdelen op de baan. De CdA waarde (weerstandsoppervlak) van de TeeTeeTrack daalde van 0,204 naar 0,198. Bij een snelheid van 60 km/h betekent dit dat de renner 3 procent minder vermogen hoeft te leveren.

Voor de sprinters in het Nederlands team is de Kimera Track verder geoptimaliseerd. De vorm en geometrie van de frameset bleef onveranderd, maar KOGA heeft wel een nieuwe lay-up van de carbonvezels toegepast waarmee het gewicht van het frame gereduceerd is met 7 procent. Bovendien is een geheel nieuwe voorvork ontwikkeld waarmee het gewicht van de voorvork met 13 procent gereduceerd is en de stijfheid met 28 procent is toegenomen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0