Nieuwe aandrijflijnen van Shimano

Shimano presenteerde tijdens de Eurobike 2022 diverse nieuwe aandrijflijnen voor haar EP e-bike platforms. Daarnaast werden updates van bestaande platforms aangekondigd en zijn er twee nieuwe DEORE Di2 systemen gepresenteerd.

EP600

De nieuwste Shimano EP-aandrijfeenheden zijn ontwikkeld als integraal onderdeel van de nieuwe XT Di2 aandrijvingen, en maken uitgebreide schakelmodi voor E-MTB mogelijk, waaronder Auto Shift met Manual Override en Free Shift. De nieuwe EP600-aandrijfeenheid voegt volledig nieuwe functionaliteiten toe aan het EP gamma en biedt compromisloze prestaties voor een middenklasse prijs. De nieuwe EP600 levert 85 Nm maximaal koppel en een continu nominaal vermogen van 250 watt. Het totaalgewicht van de eenheid is slechts 3 kilo. Het groeiende Shimano EP-platform zorgt voor compatibiliteit met de nieuwe XT Di2 schakelmodi (Free Shift en Auto Shift met Manual Override) en is voorzien van de volledig nieuwe Fine Tune Modus op de E-Tube Project app. Met deze modus kan je het vermogensprofiel aanpassen. De EP6 heeft bovendien extra accessoirepoorten voor toekomstbestendige compatibiliteit voor Shimano EP-platforms.

 

Updates

De beproefde EP8-aandrijfeenheid krijgt bovendien updates voor uitgebreidere mogelijkheden met de introductie van de nieuwste EP801 versie. Nieuwe CAN-accessoirepoorten en XT Di2-compatibiliteit voegen eigentijdse functies toe aan de bestaande kracht, prestaties en natuurlijke rijkwaliteit van de EP8. Het breidt het EP platform uit met compatibiliteit met de nieuwe XT Di2 schakelmodi, Free Shift en Auto Shift met Manual Override. Daarnaast voegt Shimano de gloednieuwe Fine Tune Modus via de E-Tube Project app, waarmee het vermogensprofiel kan worden aangepast.

 

XT DI2 Linkglide

Volledig nieuw zijn de twee XT DI2 aandrijfsystemen voor Shimano EP e-bike platforms. De gloednieuwe DEORE XT Di2 Linkglide (LG) groepset zorgt voor soepel schakelen, langdurige prestaties en revolutionaire schakelprogramma’s voor het Shimano EP platform voor e-MTB’s. Het XT Di2 LG systeem maakt ook gebruik van een gecentraliseerde batterijvoeding en de nieuwste EP-technologieën. Voortbouwend op de robuuste 11-speed LG aandrijfcomponenten en technologie, zorgt XT Di2 LG voor soepel schakelen voor een stressvrij rijden. De Linkglide 11-speed cassette en ketting zijn ontwikkeld om bestand te zijn tegen voortdurende dagelijkse slijtage en zorgen voor naadloos op- en afschakelen op de cassette. Dankzij de integratie van geavanceerd Di2 en Shimano EP-technologieën, biedt XT Di2 LG het unieke vermogen om te schakelen zonder te trappen in de volledig nieuwe Free Shift modus. Door gebruik te maken van Linkglide’s unieke mogelijkheid om soepel op en af te schakelen op de cassette voor 11-speed aandrijvingen, opent de Linkglide-technologie nieuwe mogelijkheden om automatisch te schakelen zowel tijdens het trappen als tijdens het uitrollen in de Auto Shift met Manual Override modus.

XT Di2 Hyperglide+

De nieuwe DEORE XT Di2 Hyperglide+ (HG+) groepset combineert de verfijnde schakelprestaties van de Shimano Hyperglide+ aandrijflijn met geavanceerde Di2-technologieën. Door gebruik te maken van gecentraliseerde batterijvoeding en de nieuwste EP-technologieën is XT Di2 met HG+ volgens Shimano het ultieme op het gebied van lichtgewicht, soepel en snel schakelen voor e-MTB’s. De kern van DEORE XT Di2 HG+ wordt gevormd door een bewezen HG+ 12-speed cassette en ketting. HG+ technologie levert een efficiënte krachtoverbrenging en stabiliteit van de ketting voor soepel en gelijkmatig op en neer schakelen op de cassette. De XT Di2 HG+ maakt gebruik van de verfijnde schakeltechnologie van de HG+ 12-speed en verhoogt het niveau door gebruik te maken van supersnelle Di2 elektronische schakeltechnologie voor nog soepeler, sneller en nauwkeurig schakelen. Door deze technologieën met het nieuwste Shimano EP-platform te integreren, biedt XT Di2 HG+ de unieke mogelijkheid om te schakelen zonder te trappen in de geheel nieuwe Free Shift modus.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0