Nieuwe cao MvT: 6% loonsverhoging en verbeteringen voor werknemers

Leden van vakbonden en de Ledenraad van BOVAG hebben hun goedkeuring gegeven aan een nieuwe cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT). Dit akkoord, bereikt in januari, heeft een looptijd van 15 maanden tot en met 31 januari 2025 en omvat aanzienlijke voordelen voor werknemers.

Belangrijkste punten in de nieuwe cao zijn onder andere een loonsverhoging van 6 procent, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024, gevolgd door een verhoging van 90 euro op 1 augustus 2024 en een extra stijging van 1,5 procent op 1 januari 2025. Deze overeenkomst werd met enthousiasme ontvangen door Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG, die benadrukte dat de duidelijkheid over de loonsverhoging op 1 januari 2024 een belangrijke wens was van de ondernemers.

Bovendien hebben BOVAG en de vakbonden afgesproken dat werkgevers die al uit eigen initiatief een collectieve loonsverhoging hebben toegepast op 1 januari 2024, deze verhoging met terugwerkende kracht kunnen verrekenen volgens de nieuwe cao.

Een ander punt van de nieuwe cao is de aandacht voor jongeren in de sector. Jeugdlonen zijn verhoogd en medewerkers kunnen sneller promotie maken door verkorting van functiejaren in bepaalde functiegroepen.

Enkele andere belangrijke afspraken in de cao zijn:

– Verkopers krijgen een doorbetaalde vrije dag als compensatie voor werken op feestdagen.

– Verkopers ontvangen de cao-verhoging nu ook over hun vaste salaris.

– Ouderenregelingen, zoals het Generatiepact en RVU, blijven ongewijzigd.

– Het rouwverlof voor familieleden is uitgebreid.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0