Nieuwe Garmin-producten maken fietsen veiliger

Garmin International introduceert Varia™, een fiets-gerelateerde productlijn met een unieke fietsradar en innovatieve fietsverlichting. De Varia fietsradar waarschuwt de fietser voor naderende voertuigen, en geeft een signaal in het geval van achteropkomend verkeer. De innovatieve fietsverlichting past zich automatisch aan veranderende omstandigheden en de snelheid van de fietser. Zowel de fietsradar als de verlichting werken zelfstandig, maar kunnen ook naadloos worden geïntegreerd met Garmin Edge2 fietscomputers.

De achterlicht-radar van het Varia-systeem detecteert naderende voertuigen tot maximaal 140 meter achter de fiets. Het achterlicht zal feller gaan branden naarmate de voertuigen dichterbij komen. Op een Radardisplay worden de achteropkomende voertuigen weergegeven door een verandering in kleur op de LED-display of via een scherm op de Edge fietscomputer.

De Varia-fietsverlichting werkt in combinatie met GPS-gegevens van een compatibele Garmin Edge. Wanneer er met een hogere snelheid wordt gefietst, zal de lichtbundel verder vooruit schijnen dan wanneer op een lager tempo wordt gefietst. Het Varia-achterlicht verhoogt de lichtintensiteit wanneer de fietser snelheid vermindert, om zo achteropkomend verkeer te waarschuwen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0