Nieuwe strategie voor MIFA

mifa

Duitslands grootste fietsfabrikant MIFA slaat een nieuwe koers in. “We zetten niet langer in op grote volumes om de grootste fabrikant van Europa te worden,” zegt restructuring manager Joachim Voigt-Salus. Het besluit volgt op de bekendmaking van vorige week dat het bedrijf in insolventie verkeert nadat het voor de tweede keer in twee jaar uitstel van betaling heeft moeten aanvragen. “In de toekomst zal MIFA op een veel kleinere schaal en lager ambitieniveau opereren.”

Volgens de Duitse media zou het bedrijf de afgelopen jaren te veel tijd en geld geïnvesteerd hebben in het mogelijk maken van massaproductie. In plaats daarvan zou er juist behoefte zijn aan technologische innovatie om de fietsindustrie te redden.

Wat de exacte plannen van Voigt-Salus zijn moet nog duidelijk worden, voorlopig ligt de aandacht op het draaiend houden van de recentelijk gestarte productie in de nieuwe fabriek. “Om aan de leveringseisen en vraag van de klanten te voldoen moet de productie verhoogd worden naar 50.000 fietsen per maand vanaf februari,” aldus de restructuring manager.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0