Nijmegen heeft nieuw samenwerkingsconcept in de fietsbranche

In de oude soepfabriek van Honig aan de Waal in Nijmegen is na een grondige verbouwing het Dutch Bicycle Centre geopend. Bedoeling is dat het bedrijvencentrum de fiets in de schijnwerpers zet als middel voor topsport, breedtesport, transport, voor designliefhebbers en als praktisch en duurzaam vervoermiddel. Inmiddels zijn vijftien bedrijven, met ieder een fiets gerelateerd specialisme, aangesloten.

In de ruimte van zo’n 2.500 m2 kunnen fietsliefhebbers terecht voor een mtb clinic of fietsles, een huurfiets, een professionele bikefitting door een fysiotherapeut, massages, een Fiets Filmnacht, e-bike testdagen, toertochten, info avonden of voor koffie en bier in de F-bar.

Het assortiment van de verschillende bedrijven bestaat uit fietsen, e-bikes en racefietsen van Stipbike,  MTB’s van Laura Turpijn, fietskleding en navigatie van Bikebrothers.nl, ligfietsen van Elan tot aan kinderfietsen van stip-kinderfietsen.nl. Daarnaast zijn fietsbedrijven aangesloten zoals het Fietsloket, Fietsdiensten en Hoendersloot Groep voor onder andere adviezen, evenementen en beleid. Verder heeft het DBC een conferentieruimte dat geschikt is voor grote fietsevenementen, presentaties en workshops.

Dutch Bicycle Centre

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0