NuVinci viert tiende verjaardag

nvinciBegin 2007 stapten de eerste consumenten op een fiets met de traploze versnellingstechnologie van NuVinci. De technologie leidde volgens het bedrijf tot een ‘radicale verandering in de fietswereld’: “Een van grote voordelen is het traploze schakelen alsof u aan de volumeknop van de radio draait en dat u kunt blijven doortrappen tijdens het schakelen.”

Het Nederlandse Batavus en Ellsworth International uit de Verenigde Staten waren de eerste fietsfabrikanten die NuVinci Optimized fietsen op de markt brachten. In januari 2007 werd de Batavus Adagio met NuVinci-technologie op de Fietsvakbeurs verkozen tot Fiets van het Jaar 2007 en de NuVinci N170™ transmissie kreeg de Innovatieprijs van het jaar.

Het merk blijft echter bezig hun product verder te ontwikkelen: “In 2007 creëerde de NuVinci-technologie een unieke fietservaring als geen ander en dat geldt tot op de dag van vandaag. We zitten echter niet stil en blijven ons inzetten om de voordelen van traploze en automatische versnellingen breder toegankelijk te maken voor opkomende categorieën zoals cargo, SUV en urban mobility. Dit geldt zowel voor ebikes als het traditionele fietssegment,” vertelt marketing-director Anne Guethoff.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0