Onderhoudsmarkt e-bikes bedraagt €217 miljoen

Onderhoudsmarkt e-bikes bedraagt €217 miljoen

De jaarlijkse onderhoudsmarkt voor elektrische fietsen bedraagt €217 miljoen. Eigenaren van de fietsen besteden gemiddeld €39 per jaar aan onderhoud. Het grootste deel van de omzet gaat naar de basisonderhoudsbeurt (63%). Slechts 7% van de eigenaren van elektrische stadsfietsen laat geen onderhoud uitvoeren aan de fiets. Dit blijkt uit de derde editie van de E-bike Monitor, een onderzoek van Multiscope.

De gemiddelde onderhoudskosten voor elektrische fietsen bedragen €39 per jaar. De totale jaarlijkse onderhoudsmarkt komt uit op €217 miljoen. De reparatie aan de accu kost gemiddeld het meeste (€76). Op ruime afstand volgt de basisonderhoudsbeurt (€48). De onderhoudskosten voor verlichting (€9) en remmen (€19) zijn het laagste.

Zeven op de tien (70%) elektrische stadsfietsen gaan naar een fietsenwinkel voor onderhoud. Minder vaak voert de fabrikant (11%), de eigenaar (10%) of een particulier (2%) het onderhoud uit. In 7% van de gevallen vindt er geen onderhoud plaats aan de elektrische stadsfiets.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0