Onderzoek: grote behoefte aan betaalbare elektrische fietsen 

Onderzoek: grote behoefte aan betaalbare elektrische fietsen 

Upway, platform voor de aan- en verkoop van gebruikte e-bikes, heeft door iVOX onderzoek laten doen naar de behoefte van de elektrische fiets in Nederland. Uit het onderzoek zou blijken dat de elektrische fiets niet meer uit Nederland valt weg te denken. Veel mensen willen een e-bike, maar de prijs zou een struikelblok zijn. 

Van alle Nederlanders is maar liefst 40%, vooral vrouwen en 55-plussers, zelf in het bezit van een elektrische fiets; bijna de helft (45%) maakt van tijd tot tijd gebruik van een e-bike, 11% gebruikt een e-bike voor woon-werkverkeer. Van de Nederlanders zonder elektrische fiets geeft 52% aan er graag één te willen hebben en 39% verwacht er binnen vijf jaar een te kopen. Tegelijkertijd geeft 37% van de respondenten aan graag een elektrische fiets te willen gebruiken voor woon-werkverkeer. Van alle Nederlanders die momenteel enkel een gewone fiets bezitten zegt 62% dat een elektrische fiets een welkome upgrade zou zijn ten opzichte van hun huidige fiets. Een minderheid (41%) heeft geen belangstelling voor een e-bike. 

Het belangrijkste obstakel blijkt de prijs te zijn. Voor 66% van de respondenten die geen elektrische fiets hebben, staat de prijs in de top 3 van obstakels.  

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0