Oost-Duitse fietsfabrikant Mifa in insolventie

mifaVoor de tweede keer in twee jaar tijd heeft de Oost-Duitse fietsfabrikant Mifa uitstel van betaling moeten aanvragen. De rechtbank van Halle heeft dit toegekend, zodat de fabrikant de gelegenheid heeft orde op zaken te stellen.

In 2014 werd de fabriek gered met een kapitaalinjectie van het Duitse familiebedrijf Von Nathusius met een staatsgarantie van de deelstaat Saksen-Anhalt. Er werd voor twintig miljoen euro een nieuwe fabriek gebouwd met een capaciteit voor een miljoen fietsen per jaar, twee keer zoveel als de fabriek tot dan toe fabriceerde, met werk voor 550 mensen.

De toekomst leek rooskleurig, vooral omdat de fietsindustrie op dat moment met dubbele cijfers groeide. Maar een poging om als contractleverancier fietsen te produceren voor grote winkelketens liep stuk. De fabrikant zegt vooral last van fietsproducenten uit goedkope productielanden als Cambodja, Polen, Taiwan en China.

Mifa werd in 1907 opgericht en was ooit de grootste fietsfabrikant in de DDR. Het bedrijf ging in 2004 naar de beurs. Het kwam in 2014 in de problemen na constatering van een fout op de balans. Of het nu opnieuw gered wordt is nog onduidelijk.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0