Oud-franchisenemers dagen Biretco voor rechter

biretcoNog eens zes ex-franchisenemers van Biretco stappen naar de rechter, omdat zij schade zeggen te hebben geleden door het handelen van de franchiseorganisatie. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Het bedrijf werd eerder dit jaar door de rechter al veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen tot 384.000 euro aan drie ex-franchisenemers. Het Hof van Den Bosch oordeelde toen dat Biretco, om ondernemers aan te trekken, brutowinstmarges hanteerde die ‘onvoldoende zorgvuldig’ tot stand waren gekomen.

De zes die nu naar de rechter stappen, zeggen op dezelfde manier gedupeerd te zijn door Biretco. Zij verwijten Biretco onder meer dat zij op basis van ondeugdelijke prognoses hun winkels hebben geopend. De door Biretco voorspelde winstmarges waren volgens hen uit de lucht gegrepen en werden door geen van hen behaald. Bovendien zou de franchiseorganisatie de door haar behaalde inkoopvoordelen voor zichzelf hebben gehouden.

De zes eisers kwamen bijna allemaal in ernstige financiële problemen, een van hen belandde in de schuldsanering. Een aantal van de betrokken ondernemers stopte zijn werkzaamheden voor Biretco al lang geleden, een was nog actief als franchisenemer tot en met 2014.

Maarten de Vos van Dynamo Retail, het moederbedrijf van Biretco, noemt de berichtgeving ‘eenzijdig’ maar zegt op dit moment niet inhoudelijk te willen reageren op de zaak. “Wij vinden de media niet het geschikte platform om een juridisch conflict uit te vechten.”

De eerste inhoudelijke zitting in de zaak staat gepland voor maart 2016.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0