Overeenkomst BOVAG en Accell over dealercontracten

Branchevereniging BOVAG laat weten na intensief overleg een akkoord bereikt te hebben met fietsfabrikant Accell over de wijziging van een aantal onderwerpen in de nieuwe contracten voor dealers van de merken Batavus, Sparta en Koga.

Sinds BOVAG zich in een nieuwsbericht op hun website ongerust uitliet over de nieuwe dealercontracten van Accell zijn de twee partijen in gesprek met elkaar. In dat bericht liet de brancheorganisatie weten ongerust te zijn over de inhoud van de nieuwe dealercontracten van Accell. Ook was zij ontevreden over de manier waarop Accell haar dealers onder druk zette.

Inmiddels heeft Accell een aantal wijzigingen doorgevoerd waar BOVAG tevreden over is. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op directe verkoop van fietsen door Accell aan eindklanten en het verstrekken van klantgegevens door dealers aan de fabrikant na afloop van het dealercontract. Ook heeft Accell aangegeven toekomstig voorgenomen wijzigingen tijdig te overleggen met een representatieve vertegenwoordiging van de dealers. BOVAG is tevreden dat er op zo een korte termijn een overeenstemming bereikt is over het aanpassen van een aantal kernpunten.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0