Particon neemt minderheidsbelang in Tehava International

Robert VranckenParticon, de participatiemaatschappij van Stichting de Weijerhorst, neemt een minderheidsbelang in Tehava International. Met het toetreden van Particon als aandeelhouder haalt Tehava volgens eigen zeggen een partner in huis die de onderneming kan ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities, het verstevigen van haar marktpositie en het verder versterken van het fundament van de onderneming.

Tehava International is in 1968 opgericht en is een internationale speler op de sportieve fietsmarkt. Het bedrijf voert meer dan veertig toonaangevende merken van hoofdzakelijk sportieve fietsen, evenals onderdelen en accessoires. De afgelopen vijf jaar is Tehava flink gegroeid. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van meer dan 30 miljoen euro.

Robert Vrancken, algemeen directeur van Tehava, is verheugd over de participatie. “Hierdoor kunnen we op een solide basis doorgroeien”, zegt hij. “Ook laten we hiermee zien dat onze keuze voor de sportieve markt de juiste is en dat we onze klanten, leveranciers en natuurlijk ons personeel een zeer gezonde basis van continuïteit kunnen bieden.”

Pierre Vincent, directeur van Particon, noemt Tehava een “prachtig, dynamisch, Limburgs bedrijf met gemotiveerde medewerkers en een uitstekend management.” Volgens hem past de investering perfect in hun doelstelling: ondernemingen voorzien van het werkkapitaal dat nodig is voor de groei van de onderneming, en daarmee de groei van werkgelegenheid.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0