PentaLock haalde € 1.6M op in pre-seed financiering

PentaLock.heeft € 1,6M opgehaald in pre-seed financiering van huidige investeerders en een line-up van enkele van de beste Business Angels in Denemarken.
Het Deense bedrijf werd in 2016 opgericht door twee Deense ingenieurs en was gegrond in het idee om fietsdiefstal helemaal te stoppen. In 2017 ging het bedrijf van start en sindsdien is het hard gegaan.

PentaLock vervangt de fietscrank en is dus geïntegreerd in het fietsframe en is ontworpen als een trapasvervanger met functies zoals vergrendeling, een geïntegreerd alarm, een bijbehorende draadloze sleutel, en verschillende andere:
“We wilden een fietsslot maken dat fietsers daadwerkelijk graag gebruiken, en tegelijkertijd het risico op diefstal elimineren,” zegt Emil Norup, CEO en medeoprichter van PentaLock.

De financieringsronde komt op een goed moment, want PentaLock heeft ervaren dat het productieproces het afgelopen jaar in een stroomversnelling is geraakt. Er zijn minstens vijf fietsfabrikanten aan boord, wat betekent dat eindconsumenten binnenkort de mogelijkheid hebben om een fiets te krijgen met het geïntegreerde fietsslot, waarmee ze hun fiets kunnen beveiligen tegen het toenemende aantal fietsendieven

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0