Pinarello lanceert Dogma XC

Pinarello lanceert Dogma XC

Pinarello heeft onlangs de Dogma XC en XC gelanceerd, hun nieuwste innovaties op het gebied van cross country mountainbikes (MTB’s). Deze modellen, ontwikkeld in samenwerking met wereldkampioenen Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot, zijn beschikbaar in zowel volledig geveerde als hardtail frames.

De Dogma XC-modellen zijn Pinarello’s eerste stappen terug in de MTB-scene met geavanceerde ontwerpen en technologieën. Beide modellen bieden extreme stijfheid in de achterdriehoek en het trapasgebied, waarbij de hardtail-versies een uniek driehoekig ontwerp hebben voor maximale krachtoverbrenging. De volledig geveerde versies zijn uitgerust met een groot lager en draaipunt aan de achterdriehoek voor betere prestaties.

Een innovatieve eigenschap van deze fietsen is de asymmetrische achterdriehoek, die versterkt is aan de linkerkant om de krachten van de aandrijflijn te balanceren. Dit zorgt voor een efficiëntere krachtoverdracht en verbeterde rijstabiliteit. De fietsen hebben ook een geïntegreerde cockpit en kabelgeleiding, wat bijdraagt aan een slanker ontwerp en betere aerodynamica.

De Dogma XC en XC hebben verschillende technische hoogtepunten, zoals onderhoudsvriendelijke elektrische schakeling, hoge veerweg en responsieve remmen. Ze zijn ontworpen om te excelleren in zowel snelle races als technische afdalingen, met instelbare veerweg en geoptimaliseerde kinematica voor maximale controle en efficiëntie.

De volledig geveerde versies zijn uitgerust met componenten, waaronder SRAM XX SL Eagle AXS groepsets, Shimano XTR remmen, en lichtgewicht carbon frames. De hardtail-versies bieden een lichter alternatief met vergelijkbare high-end componenten voor diegenen die snelheid boven comfort verkiezen.

De Dogma XC-serie is voor serieuze rijders die het beste uit hun uitrusting willen halen. De fietsen zijn leverbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de configuratie en het frame.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0