Pirelli introduceert nieuwe P ZERO RACE TLR RS fietsband

Pirelli introduceert nieuwe P ZERO RACE TLR RS fietsband

Pirelli heeft de P ZERO RACE TLR RS (Racing Speed) gelanceerd, een racefietsband ontworpen voor maximale prestaties. Deze band, die sinds het begin van het seizoen wordt gebruikt door het World Tour Lidl-Trek team, heeft al meer dan 70 podiumplaatsen behaald, waaronder 30 overwinningen.

De P ZERO RACE TLR RS is gemaakt met de nieuwe SmartEVO2 compound, een geavanceerde samenstelling van polymeren die zorgen voor uitstekende grip en snelheid. De band biedt een 16% lagere rolweerstand en is 8% lichter dan zijn voorganger, de P ZERO RACE TLR. Deze band wordt geproduceerd in Pirelli’s fabriek in Milaan-Bollate, Italië.

Met de focus op professionele wielrenners, is de P ZERO RACE TLR RS ontworpen om uitzonderlijke prestaties te leveren onder alle weersomstandigheden. Het biedt maximale grip tijdens remmen, accelereren en in bochten, dankzij de gepatenteerde SpeedCORE™ behuizing en een vernieuwde hieldraadstructuur die geschikt is voor zowel hookless als normale velgen.

De ontwikkeling van deze band is versneld door de nauwe samenwerking tussen Pirelli’s onderzoek- en ontwikkelingsafdeling en de fabriek in Bollate. Dankzij deze samenwerking kon de band in slechts zes maanden worden ontwikkeld, getest en gevalideerd in zowel laboratoria als in het veld, met testlocaties variërend van de Etna in Sicilië tot de bossen van Arenberg in Frankrijk.

De P ZERO RACE TLR RS staat bovenaan in Pirelli’s hi-performance road assortiment en wordt gepositioneerd naast andere modellen zoals de P ZERO RACE (All-Round Performance) en de 4S versie (All-Weather Performance).

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0