Pirelli lanceert eerste FSC®-gecertificeerde fietsband met natuurlijk rubber

Pirelli lanceert eerste FSC®-gecertificeerde fietsband met natuurlijk rubber

Pirelli introduceert de P Zero Race TLR RS, de eerste fietsband ter wereld gemaakt met FSC®-gecertificeerd natuurlijk rubber, zo meldt het merk. Dit certificaat, uitgegeven door het Forest Stewardship Council® (FSC®), garandeert dat het gebruikte rubber afkomstig is van verantwoord beheerde bossen, wat bijdraagt aan biodiversiteit en lokale gemeenschappen wereldwijd ten goede komt.

De P Zero Race TLR RS wordt geproduceerd in de Pirelli-vestiging in Milaan-Bollate, die vernieuwd en geautomatiseerd is voor de productie van fietsbanden. Pirelli: “De band is ontworpen voor wedstrijdprestaties en belooft uitstekende grip, wegligging, en minimale rolweerstand, met een gewichtsvermindering van 8% en een 16% lagere rolweerstand ten opzichte van zijn voorganger, de P Zero Race TLR.”

Het World Tour Lidl-Trek team zal de P Zero Race TLR RS debuteren in grote professionele races, terwijl de band binnenkort wereldwijd beschikbaar zal zijn in detailhandels, meldt het merk.

Pirelli’s Chief Technical Officer, Piero Misani, zegt dat de keuze voor FSC®-gecertificeerd rubber niet alleen de prestaties en veiligheid bevordert, maar ook bijdraagt aan ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Misani benadrukt ook de voortdurende inzet van Pirelli om duurzame praktijken te bevorderen in de natuurlijke rubberindustrie, dat aansluit bij hun betrokkenheid bij initiatieven zoals het Global Platform for Sustainable Natural Rubber.

Dit initiatief markeert een mijlpaal in de sector van fietsbanden, na eerdere successen met FSC®-gecertificeerd rubber in Formule 1 en auto-industrie toepassingen. Het benadrukt Pirelli’s voortdurende toewijding aan duurzaamheid en innovatie in hun productlijnen.

Bron: Pirelli

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0