Pon Bike neemt Urban Arrow over

Pon Bike neemt het Nederlandse elektrische bakfietsenmerk Urban Arrow over. Dat meldt het bedrijf in een persbericht op de website van Pon Bike. Urban Arrow is actief in 20 landen en daarmee een van de snelst groeiende producenten van elektrische transportfietsen ter wereld. Urban Arrow maakt elektrische transportfietsen voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. Vooral in de zakelijke markt focust het zich op zogeheten last-mile mobiliteit en maakt het fietsen voor bedrijven als Coolblue, Albert Heijn en PostNL. Door zich te richten op bedrijven die dagelijkse duizenden pakketjes in de haarvaten van de stad afleveren, wil Urban Arrow een actieve bijdrage leveren aan een groenere en leefbare stedelijke omgeving.

Urban Arrow blijft zelfstandig functioneren vanuit Amsterdam, onder leiding van oprichters Jorrit Kreek en Gerald van Weel. De bedoeling is het merk in eigen land en internationaal verder uit te bouwen. Kreek: “Nu we Pon.Bike als krachtige partner naast ons hebben staan, kunnen we blijven innoveren en met onze smart urban mobility oplossingen een bijdrage leveren aan de stad van de toekomst.” Van Weel vult aan: “De vraag naar onze producten is al sinds de start overweldigend. In steden over de hele wereld voelen onze producten de tijdgeest goed aan en weten daarmee een gat in de markt op te vullen. Met de mobiliteit en duurzame ambities, naast de slagkracht, van Pon.Bike kunnen we nu nog sneller opschalen.”

Pon.Bike is een top-vijf speler in de mondiale fietsenmarkt met internationale A-merken als Gazelle, Cervélo en Santa Cruz. Ook heeft het andere innovatieve concepten als Swapfiets en Lease a Bike. Pon.Bike is onderdeel van Pon Holdings, de grootste mobiliteitsgroep van Nederland. De overname van Urban Arrow past in het streven van Pon.Bike om de stad bereikbaar te houden. Elektriciteit geeft de fiets volgens Pon.Bike veel meer mogelijkheden dan ooit tevoren. “Urban Arrow speelt daar met een scala aan verschillende type bakfietsen fantastisch op in”, zegt Marc Bakker, CEO van Pon.Bike.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0