Populariteit dak- en dissel fietsendragers stijgt

Populariteit dak- en dissel fietsendragers stijgt

Uit de recent gepubliceerde Fietsendragers Marktmonitor 2023 van marktdata.nl blijkt dat de vraag naar fietsendragers voor op het dak of de dissel sterker groeit dan die voor dragers op de trekhaak of aan de achterklep. Het zoekvolume op Google toont aan dat Thule de marktleider is op dit gebied.

Marktdata.nl heeft het Nederlandstalige zoekverkeer over fietsendragers op Google in de afgelopen vier jaar onderzocht. Met meer dan 10 miljoen gerelateerde zoekopdrachten biedt het inzicht in de actuele ontwikkelingen van consumentenbehoeften en marktverhoudingen.

Gemiddeld zijn er maandelijks ruim 220,000 zoekopdrachten naar fietsendragers uitgevoerd in Nederland over de afgelopen vier jaar. In de eerste negen maanden van 2023 is het zoekvolume met één procent gedaald vergeleken met het voorgaande jaar. De ontwikkelingen variëren echter per type fietsendrager

Het online zoekvolume voor fietsendragers op de trekhaak vertoont beneden gemiddelde ontwikkeling in 2023, terwijl dat voor dak- en dissel dragers sterker groeit. Het zoekvolume is het hoogst van april tot augustus, met juli als piekmaand met 14,4 procent van het jaarlijkse zoekvolume. Fietsendragers op de dissel en het dak laten de sterkste procentuele groei zien.

Thule blijkt de meest gezochte aanbieder van fietsendragers in de afgelopen vier jaar. ANWB, Pro User Diamant, Twinny Load en Easyfold (van Thule) completeren de top vijf. Het rapport biedt uitgebreide informatie over trends, marktverhoudingen, en de meest gezochte merken en aanbieders.

Bron: Marktdata.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0