Populariteit schijfremmen onder amateurwielrenners groeit

schijfremOndanks de discussie omtrent het verbod van schijfremmen in het profpeloton, kiest 41 procent van de amateurwielrenners voor schijfremmen op hun volgende racefiets. Dat blijkt uit een rondvraag van het Belgische fietsmagazine Vivocyclo. Het magazine vroeg tweehonderd sportieve fietsers of hun volgende fietsaankoop er een met velgremmen of een met schijfremmen zal zijn. 56 procent gaf aan voor velgremmen te kiezen en 41 procent voor schijfremmen. 3 procent had geen mening of wist het nog niet.

De ondervraagden die kiezen voor de traditionele velgremmen doen dat omdat ze dit systeem gewend zijn. Men geeft aan er tevreden over te zijn en ziet dat ook daar de innovatie niet stil staat. Ook dit remsysteem werd en wordt steeds beter. De groep die kiest voor schijfremmen ziet voordelen in remmen tijdens regenweer. Bovendien is er geen direct contact met de velg, waardoor deze langer meegaan. Nadeel is wel dat er meer belasting komt op de spaken.

Overigens is de discussie over schijfremmen bij de profs nog niet ten einde. Mogelijk dat vanaf juni het verbod toch weer ongedaan wordt gemaakt. Tussenoplossing zouden minder scherpe schijven en eventueel een afkapping rondom kunnen zijn.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0