Prijswinnend richtingaanwijzersysteem TURNTEC van Busch + Müller

Prijswinnend richtingaanwijzersysteem TURNTEC van Busch + Müller

Onlangs won het richtingaanwijzersysteem TURNTEC van Busch + Müller de Fiets Award 2024 in de categorie “Fietsinnovatie van het Jaar”. Wat maakt dit richtingaanwijzersysteem uniek?

“TURNTEC maakt gevaarlijke handgebaarmanoeuvres tijdens het afslaan verleden tijd, doordat fietsers altijd beide handen veilig aan het stuur kunnen houden”, meldt Busch en Müller. “Het systeem bestaat uit vier compacte knippers die elke afslag duidelijk zichtbaar signaleren. Een ergonomische bedieningsknop aan het stuur maakt probleemloze bediening mogelijk en fungeert ook als controlecentrum voor andere functies zoals grootlichtkoplampen of signaalhoorns.”

Busch en Müller vertelt hoe het product bijdraagt aan de veiligheid voor de fietser. “TURNTEC biedt een significante veiligheidsverbetering voor elke E-Bike en is een langverwachte functie voor fietsers. Momenteel is de knipper alleen goedgekeurd voor S-Pedelecs en fietsen met verborgen handgebaren, maar de verwachting is dat deze binnenkort legaal op alle Pedelecs kan worden geïnstalleerd. Het fungeert als controlecentrum voor andere functies zoals grootlichtkoplampen of signaalhoorns.”

Bron: Busch + Müller

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0