Publicatie eerste duurzaamheidsverslag Schwalbe

Publicatie eerste duurzaamheidsverslag Schwalbe

Het merk Schwalbe heeft zijn eerste MVO-verslag gepubliceerd. Het doel is om transparantie te creëren, concrete, meetbare doelen formuleren en het thema ecologische en sociale verantwoordelijkheid in het bedrijf verankeren. Het verslag voor het jaar 2021 heeft een informatief karakter en wil de fietsindustrie inspireren

De basis voor Schwalbe’s opvattingen over ecologische verantwoordelijkheid is gebaseerd op de circulaire economie volgens het cradle-to-cradle principe. Hierbij worden producten en processen van begin af aan zo ontworpen dat alle materialen ook na gebruik gerecycled kunnen worden en er geen afval ontstaat. Een voorbeeld hiervan is het Schwalbe Recycling Systeem.

Concrete doelen voor de komende jaren

Schwalbe heeft zichzelf doelen gesteld en vier strategische actiegebieden gedefinieerd waarop deze gerealiseerd moeten worden: producten, bedrijf, supply chain en sociale verantwoordelijkheid. Hieronder een selectie van deze doelen.

  • In 2023: eerste in massa geproduceerde band van banden uit het buitenbandenrecyclingproject
  • In 2026 recycling van 14 miljoen buitenbanden en 15 miljoen binnenbanden
  • Vanaf 2022 compensatie luchtvaartemissies door financiering van gecertificeerde internationale ontwikkelings-en klimaatbeschermingsprojecten in de productielanden
  • Vanaf 2025 100% hernieuwbare energie gebruiken in het hoofdkantoorin Duitsland
  • Toetreding Schwalbe in 2022 als lid toe tot het Responsible Sports Initiative (RSI
  • Uitbreiding aantal leden van het Fair Rubber programma.
  • Schwalbe wil in 2022 in samenwerking met Children e.V. een eigen kinderadviesraad op te richten

Klimaatbalans vastgesteld

In 2021 heeft Schwalbe voor het eerst een eigen klimaatbalans voor het hoofdkantoor in Duitsland uitgevoerd. Het resultaat van de analyse toonde een totale uitstoot van 1.351,84 ton CO2e. Ten opzichte van het basisjaar 2018 resulteerde dit in een reductie van meer dan 1.100 ton CO2 . Besparingen op het gebied van materialen, mobiliteit en energie leverden een zeer belangrijke bijdrage aan dit succes. Het bedrijf wil hier de komende jaren op voortbouwen en de uitstoot tegen 2030 met minstens 55% verminderen ten opzichte van 2018.

Fair rubber

Schwalbe werkt al sinds 2019 samen met Fair Rubber e.V.. Samen voeren de twee campagne voor eerlijke handel in natuurrubber en ondersteunen actief de verbetering van de leef- en werkomstandigheden van rubbertappers.

Schwalbe Recycling Systeem

Naast het recyclen van binnenbanden start Schwalbe dit jaar met zijn buitenbandenrecyclingprogramma. De secundaire grondstoffen, die in een complex thermochemisch pyrolyse proces ontstaan, worden gebruikt voor de productie van nieuwe producten. Het proces reduceert de CO2-uitstoot met ongeveer 80 procent ten opzichte van de vroegere verbrandingsmethode. Momenteel telt het Schwalbe Recycling Systeem al ongeveer 950 deelnemers uit de vakhandel en dat aantal groeit dagelijks. In de eerste fase wordt het uitsluitend in Duitsland aangeboden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0