RAI Vereniging: gebruik extra investeringen voor gezonde mobiliteit

Het kabinet zet een belangrijke stap naar versterking van de economie met de geplande extra investeringen in onder meer mobiliteit. Volgens RAI Vereniging moet het kabinet de gelden ook aangrijpen om de groeiende behoefte naar meer gezonde individuele mobiliteit te ondersteunen. Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck betekent dat niet alleen investeringen in infrastructuur, maar vooral ook maatregelen om de drempel voor bepaalde vervoersmiddelen te verlagen. Vooralsnog sluiten vraag en aanbod op dat punt onvoldoende aan. RAI Vereniging wil daarom het zakelijk gebruik van de tweewieler verder stimuleren, vergroening van het wagenpark versnellen en op korte termijn voor mobiliteit cruciale investeringen in innovaties en R&D door de industrie op peil te houden.

Prinsjesdag
De coronacrisis laat diepe sporen na in de samenleving. Volgens RAI Vereniging ontziet de crisis ook de mobiliteitssector niet. Volgens Van Eijck heeft het kabinet de coronacrisis in eerste instantie voortvarend aangepakt met adequate maatregelen om ondernemers en reizigers te steunen. Ook het derde steunpakket en op Prinsjesdag aangekondigde extra investeringen zijn een belangrijke impuls voor onze economie en samenleving. Maar als wij vooruitkijken kan het kabinet op korte termijn meer doen om de behoefte van reizigers om zich gezond en meer individueel te verplaatsen te ondersteunen. “Relevante voorstellen voor concrete maatregelen die eenvoudig en op korte termijn doorgevoerd kunnen worden, legt het kabinet naast zich neer of schuift deze voor zich uit. En als er op korte termijn geen structurele oplossing wordt gevonden voor de stikstofproblematiek, zijn alle (extra) investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur vooralsnog weinig waard. Een gemiste kans”, stelt Van Eijck.

Stimuleren overstap op tweewieler
RAI Vereniging wil dat het kabinet de huidige leaseregeling voor fietsen toegankelijker maakt door de administratieve lasten voor werkgevers bij het verstrekken van een onbelaste reiskostenvergoeding te vereenvoudigen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0