Update nieuwe lockdown vanuit BOVAG

Vanaf zondagochtend 05.00 uur is een nieuwe lockdown in Nederland een feit. Het kabinet kondigde die zaterdagavond af met als reden de ontwikkelingen rondom de Omikron variant. Alle niet essentiële winkels en showrooms moeten weer dicht. Het afgekondigde pakket is eigenlijk gelijk aan de maatregelen van vorig jaar, met verbeteringen van de ervaringen destijds. Vanaf zondagochtend 05.00 uur moeten alle niet essentiële winkels en niet essentiële dienstverlening hun deuren sluiten. Daarnaast moet de horeca volledig sluiten, alleen afhalen en bezorgen mag.

Quarantaineregels
Ten aanzien van quarantaineregels: die worden voor gevaccineerden en ongevaccineerden gelijk. Dus ook bij besmette huisgenoten of nauw contact met iemand die positief is getest op corona, is er voor gevaccineerden een dwingend quarantaineadvies. Voor reizen naar het buitenland gaat waarschijnlijk een verplichte negatieve test gelden. Thuis mogen maximaal twee bezoekers worden ontvangen, met uitzondering van kerst en oud & nieuw; dan mogen vier personen op bezoek komen. Het thuiswerkadvies is ‘werk thuis’ en kan dat niet: houdt afstand. Er is dringend advies om reizen te beperken.

Click en collect mogelijk
BOVAG heeft de afgelopen twee dagen geprobeerd om via haar rechtstreekse contacten met ambtenaren van ministeries (I&W en EZK) en via VNO-NCW en MKB NL, ruimte te creëren voor bijvoorbeeld verkoop op afspraak en click en collect. Click en collect is mogelijk, verkoop op afspraak helaas niet voor consumenten, wel voor business-to-business.

Anders dan voorheen hoeft er bij click en collect geen tijd meer tussen het online bestellen en het ophalen te zitten (was voorheen vier uur). Wel moet er een verplicht tijdvak voor ophalen worden afgesproken. De klant moet buiten het pand blijven. Een uitgiftepunt in de deuropening mag, evenals buiten afleveren.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0