Retailer aan het woord: Fietsen & Koffie, Assen

Frank Woltman, Fietsen & Koffie Assen:
“Het eerste deel van het jaar was goed, het weer was goed en de verkopen ook . Nu is het toch een andere markt sinds de coronacrisis. Aan het begin van het jaar verkopen we normaal gesproken erg veel e-bikes, en de afgelopen jaren nam dat steeds meer toe. De oudere doelgroep die deze fietsen koopt blijft nu thuis. De e-bike testdagen die we in dit seizoen altijd organiseren zijn ook van de baan. Als alles weer een beetje aantrekt zal dit ook wel weer komen, zeker als mensen een vakantie uitstellen of annuleren.”

Toename in sportieve fietsen
“In de verkoop van sportieve fietsen zien we een enorme toename, met name sinds het sportverenigingsleven helemaal stilligt. In de sportieve fietsen tot 1000 euro zijn we sinds vorig weekend helemaal uitverkocht. We hadden een goede voor-inkoop gedaan, maar hier was niemand op voorbereid. Ook in de verwante artikelen zoals kleding en helmen is de verkoop enorm toegenomen, ook via onze webshop. De meeste leveranciers hebben de productie weer op kunnen pakken, al worden sommige modellen die later gepland stonden niet meer in productie genomen. Je merkt dat het erg druk is, en dat de levertijden daardoor iets langer kunnen zijn.”

Gewoon druk
“In de winkel is het gewoon druk, alsof er geen corona is. We hebben een groot oppervlak waar we looproutes hebben aangebracht zodat klanten en medewerkers afstand kunnen houden. Ook voor het onderhoud hebben we het aantal contactmomenten tot het minimum teruggebracht. Dat is wel jammer, voorheen kon je een klant dan even mee laten kijken. Dat is nu niet aan de orde. We hebben een breng -en haalservice voor nieuwe fietsen en onderhoud. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Ook hebben we een speciaal ingerichte bus waar reparaties op locatie mee kunnen worden gedaan. Ons kassasysteem, cyclesoftware, is gekoppeld zodat de klant een betaal appje ontvangt wanneer de reparatie klaar is. Dat werkt erg prettig, ook in de winkel. Onze koffiebar is helaas leeg, al bieden we wel coffee to go aan. Daar lopen mensen ook wel speciaal voor binnen, omdat er nergens anders koffie te krijgen is.”

In de komende editie van Fietsmarkt, welke binnenkort verschijnt,  praten we verder met Fietsen & Koffie en andere fietsdetaillisten over ondernemen in tijden van corona.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0