Retailer aan het woord: Fietsreparaties Haalderen

Retailer aan het woord: Fietsreparaties Haalderen

Jaan Verwaaijen van Fietsreparaties Haalderen richt zich met zijn winkel voornamelijk op onderhoud en reparaties. Hoewel je op aanvraag ook een nieuwe fiets bij hem kunt kopen staat reparatie bij de winkel centraal. “Ik merk dat mensen tegenwoordig vaker kiezen voor het repareren van hun fietsen, in plaats van het kopen van een nieuwe fiets, zowel vanuit duurzaamheidsoogpunt als vanwege de toenemende kosten van fietsen. Er is dus markt voor zo’n winkel als die van mij. Ik maak de meeste omzet met kettingen, cassettes, banden, zadels, handvatten en verlichting. Dat zijn de echte hardlopers. Maar ook de spiegels gaan goed.”

Verwaaijen maakt eigenlijk geen gebruik van advertenties. Met zijn eenmanszaak is adverteren al snel een te grote uitgave. Mond-tot-mondreclame werkt voor hem het beste. “Tevreden klanten brengen andere klanten naar je toe, daar moet ik het echt van hebben.”

De energiekosten houd ik zo laag mogelijk, maar in de toekomst kan dat nog wel een uitdaging voor me worden

Doelen
In 2024 wil Verwaaijen de verkoop van fietshelmen verder stimuleren, zolang deze nog niet verplicht zijn om te dragen. “Dat vind ik erg belangrijk voor de veiligheid. Mensen gaan helaas pas nadenken over het dragen van een helm als iemand in de nabije omgeving een ongeluk heeft gehad, dat is zonde.” Verder ziet Verwaaijen dat fietsers in het algemeen wel interesse hebben in accessoires, van een stuurhouder voor de telefoon tot tassen. “Dat vind ik een goede ontwikkeling, zeker als het mensen helpt om voor de fiets te kiezen in plaats van de auto.”

Verder gaat Verwaaijen op dezelfde voet verder dit jaar in vergelijking met vorig jaar. “De energiekosten houd ik zo laag mogelijk, maar in de toekomst kan dat nog wel een uitdaging voor me worden.” Verder vertelt Verwaaijen dat hij dit jaar is begonnen met het doorvoeren van LED-verlichting in zijn winkel. “Op die manier probeer ik te investeren in de zaak, ook door duurzame producten in te kopen. Het helpt ook om een bulk van producten in te kopen, dat scheelt weer verpakking.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0