Ridley neemt Merckx over

Race Productions NV, het bedrijf achter de Ridley racefietsen, neemt het merk Eddy Merckx over. “De synergie tussen de twee merken kan de Belgische fietsindustrie een positieve impuls geven”, zegt Jochim Aerts, CEO van Ridley. “Eddy Merckx heeft een rijke historie en was vaak een voortrekker op het gebied van fietsmerken; het merk betekend veel voor de branche. Eddy Merckx en Ridley zijn beiden befaamde Belgische fietsenmerken. Nu kunnen ze elkaar versterken.”

Bart Mulder, CEO van Diepensteyn NV en eigenaar van Eddy Merckx, sluit zich hierbij aan: “we zijn ontzettend blij dat Ridley onze visie voor de toekomst van Merckx deelt. Met veel passie hebben we dit iconische merk in de markt gezet. De afgelopen jaren werkten we hard aan onze internationalisering, met onder meer een doorbraak in de Verenigde Staten, waar vorig jaar bijna 1,500 Merckx-fietsen werden verkocht. De kleinschaligheid van ons merk had echter een negatieve impact op onze inkoop- en salesprijzen; de vaste, structurele kosten drukten op de resultaten. Daarnaast is het als kleine speler gewoon lastig om op internationaal gezien te worden en de sterkste distributiepartners aan te trekken.”

“Als Merckx internationaal wil groeien moeten we ons bij een grote speler aansluiten”, vervolgt hij. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om Eddy Merckx in Belgische handen te houden. Ridley, met zijn slogan ‘we are Belgium’, en zijn wereldwijde distributie, is voor ons de ideale partij.”

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0