Rob Laarman: Advanced Ebike groeit snel

Rob Laarman: Advanced Ebike groeit snel

“Advanced Ebike groeit snel.” Rob Laarman van Advanced Ebike is positief over de huidige ontwikkelingen bij het merk. “De nieuwe fabriek is bijna klaar en de RECO ONE is heel erg goed ontvangen. De wereldwijde marktsituatie is bovendien nog steeds heel aantrekkelijk voor elektrische fietsen; we groeien dan ook nog steeds overal in de wereld. In Duitsland zelfs met 50%, en ook in de Benelux maakten we een groei door van 20%. Ook in landen als Oostenrijk en Zwitserland groeit het merk snel.”

Nederland

“In Nederland hebben we hele goede cijfers gezien afgelopen jaar, maar daar vlakt de groei nu ietsjes af. Het valt dan ook nog niet helemaal te zeggen hoe 2023 gaat worden en wat de consument gaat doen, maar je merkt wel dat mensen voorzichtig zijn vanwege de hoge energierekening. Het gasverbruik is niet voor niets fors gedaald. Aan de andere kant geldt dat de consument in ons marktsegment in principe minder last heeft van de gestegen inflatie. Ze kunnen onze fietsen gewoon betalen. Het zou dus wel eens kunnen gaan meevallen met terughoudendheid van de consument. Een graadmeter voor het seizoen zijn de beurzen en die doen het goed. Velofollies bijvoorbeeld, was uiterst succesvol dit jaar en heeft enorme bezoekersaantallen getrokken die vergelijkbaar zijn met drie jaar geleden. Dat zijn positieve signalen voor het seizoen en ik verwacht dus dat het goed gaat doorlopen dit jaar.”

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de Fietsmarkt februari/maart editie. Bestel hierbij de februari/maart editie van Fietsmarkt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0