Ronald de Boer ontvangt eerste Cortina SmartBike

Ronald de Boer op Cortina SmartBikeMet de overhandiging van de Cortina SmartBike aan Ronald de Boer bij Bink Tweewielers in Amstelveen, is officieel het startsein gegeven van de SmartBike-pilot van Cortina. Het fietsmerk heeft honderd SmartBikes laten maken en die worden de komende weken uitgeleverd aan de honderd deelnemers van de pilotgroep. Zij kregen de mogelijkheid om de Cortina SmartBike aan te schaffen voor dezelfde prijs als een ‘gewone’ Cortina e-bike.

Met de Cortina SmartBike hoeven bezitters niet bang te zijn dat de fiets voor hun woning wordt gestolen. Dankzij de ingebouwde chip en de koppeling aan een app op de smartphone, kan berijder namelijk altijd de actuele locatie van zijn e-bike zien. Bovendien kan hij een virtueel hek om zijn fiets plaatsen, zodat hij een push notification op zijn smartphone krijgt als iemand zijn fiets verplaatst.

Cortina ontwikkelde de SmartBike samen met studenten van de TU Delft, Tracefy. Volgens Niels Penning van Trafecy is het niet alleen een anti-diefstalproduct. “Je kunt bijvoorbeeld ook het aantal gereden kilometers en verbrandde calorieën bijhouden. De app geeft meldingen dat de accu opgeladen moet worden of wanneer je e-bike een servicebeurt nodig heeft. Deze features zullen in de toekomst nog verder uitgebreid worden”, aldus Penning.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0