Rouw om een visionair: Erhard Büchel overleden

Rouw om een visionair: Erhard Büchel overleden

Büchel meldt in een persbericht aan de redactie van vakblad FietsMarkt het volgende.

‘’Op 12 mei 2024 is Erhard Büchel op 71-jarige leeftijd overleden na een korte, zware ziekte. Hij was een uitmuntende ondernemer en visionair, die zijn leven wijdde aan de opbouw en ontwikkeling van zijn succesvolle familiebedrijf. Erhard Büchel werd op 17 februari 1953 in Fulda geboren en nam op 23-jarige leeftijd de leiding van de BÜCHEL GmbH & Co. Fahrzeugteilefabrik KG over, die zijn vader in 1920 had opgericht.

Met onwankelbare toewijding en een indrukwekkende combinatie van technische kennis en zakelijke vooruitziendheid leidde Erhard Büchel het bedrijf naar talloze successen. Zijn diploma in werktuigbouwkunde en bedrijfskunde van de Technische Universiteit Darmstadt legde de basis voor zijn indrukwekkende carrière.

Een van zijn belangrijkste prestaties was het opzetten van een joint venture in China in 1985, waarmee hij als eerste Duitse middelgrote ondernemer de weg naar de Aziatische markt opende. Na de Duitse hereniging in 1990 kocht hij onmiddellijk de oorspronkelijke productielocatie van het bedrijf terug, wat zijn sterke wil en zijn band met traditie duidelijk weerspiegelt.

Erhard Büchel was niet alleen een toonaangevende ondernemer, maar ook een gerespecteerde vertegenwoordiger van de fietsindustrie. Als voorzitter van CONEBI en de WBIA zette hij zich hartstochtelijk in voor de belangen van de sector en droeg hij aanzienlijk bij aan de promotie van fietsen wereldwijd.

Hij zal worden herinnerd als een succesvolle ondernemer, liefhebbende echtgenoot, zorgzame vader en toegewijde voorvechter van de fietsindustrie. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die hij heeft geraakt.

Erhard Büchel laat zijn vrouw, vier kinderen en een indrukwekkend levenswerk achter. Zijn oudste dochter, die een jaar geleden in het bedrijf is gekomen, zal ongetwijfeld zijn nalatenschap voortzetten en de waarden en idealen waarvoor hij stond behouden’’

Bron Büchel

Erhard Büchel

foto credits: Marius Auth

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0