Samenwerking Stromer en de Coalition for Cyclist Safety

Samenwerking Stromer en de Coalition for Cyclist Safety voor veiligere wegen

Stromer heeft zich aangesloten bij de “Coalition for Cyclist Safety (C4CS)” om de veiligheid op de Noord-Amerikaanse wegen te verbeteren en heeft plannen daarmee uit te breiden naar Europa. Deze coalitie, bestaande uit vooraanstaande bedrijven uit de auto-, fiets- en technologie-industrie, heeft als doel om via innovatieve C-V2X-technologieën een veilige omgeving te creëren voor alle weggebruikers, inclusief fietsers en voetgangers.

Het aantal dodelijke slachtoffers bij fietsongevallen is alarmerend gestegen, wat een groeiende zorg is. De deelname van Stromer aan deze coalitie benadrukt hun toewijding aan het waarborgen van de veiligheid van hun rijders. Tomi Viiala, Co-CEO van myStromer AG, benadrukt dat de veiligheid van Stromer-rijders topprioriteit heeft, wat blijkt uit hun voortdurende inspanningen om V2X-technologieën te ontwikkelen.

De “Coalition for Cyclist Safety” brengt verschillende sectoren samen om een ​​coördineerde aanpak te ontwikkelen. Met partners uit de auto-industrie, fietsbranche, V2X-technologie en telecommunicatie, streeft de coalitie naar een allesomvattend ecosysteem voor V2X-communicatie om de veiligheid van fietsers te verbeteren.

De inzet van C-V2X-technologie wordt beschouwd als een potentieel levensreddende maatregel. Het stelt voertuigen in staat om te communiceren met andere voertuigen, de infrastructuur en zelfs voetgangers en fietsers, waardoor tijdig waarschuwingen kunnen worden gegeven om ongevallen te voorkomen.

Bron: Stromer

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0