Scalato als adviesproduct

Partnercontent

Scalato als adviesproduct

E-bike bandenmerk Scalato bouwt stabiel aan zijn reputatie in Nederland. We waren relatief onbekend en dan is het moeilijk om een nieuw banden merk grootschalig in de markt te zetten. Maar omdat in corona-tijd veel e-bike fabrikanten moeilijk aan hun standaard banden konden komen, werd er naar alternatieven gezicht. Daarbij kwamen ze bij Scalato uit, want onze fabriek in China heeft in corona-tijd niet stil gelegen en er was dus leveringsgarantie. Diverse merken, waaronder Batavus en Koga, zijn hun fietsen gaan afmonteren met Scalato banden. Ook Gazelle heeft die stap ondertussen gemaakt, dus de laatste tijd krijgen dealers steeds vaker fietsen geleverd waar standaard Scalato op zit. Dat heeft de naamsbekendheid beslist bevorderd. Het is nog niet zo dat dealers meterschappen vol met Scalato in huis hebben, maar als upgrade-band is het merk nu steeds meer op de voorgrond aan het treden. De meerwaarde van een speciale e-bike band wordt steeds duidelijker namelijk.”

Specifiek voor e-bikes

Scalato is speciaal ontwikkeld voor e-bikes en speed pedelecs. Daarvoor heb je goede en vooral veilige banden nodig, aangezien de belasting van een band op een e-bike of speed pedelec wezenlijk anders is dan bij een gewone fiets, en Scalato is specifiek ontwikkeld voor e-bikes in het dagelijks gebruik, legt Bob Duis uit. “We leveren bijvoorbeeld geen race-banden of MTB-banden. De snelheden van elektrische fietsen liggen hoger en bovendien leg je er vaak grotere afstanden mee af. Als je dan dezelfde banden gebruikt als op een gewone fiets, krijg je een te zware belasting van die band. Met name in de bochten is de belasting wezenlijk anders door de hogere bochtsnelheid. Daar speelt Scalato op in.”

Kleinere markt

Scalato bedient wel een kleinere markt dan veel andere bandenleveranciers, verduidelijkt Bob Duis. “Ons andere bandenmerk CST is meer op massagebruik gericht en is vaak in de werkplaats aanwezig als allround band. Maar een Scalato is echt een upgrade voor je e-bike, een adviesproduct voor de vervangingsmarkt. Veel e-bikes worden op standaard banden afgeleverd. Als die versleten zijn, is het verstandig om een Scalato te monteren. Het beste is dan om zowel de voor- als de achterband te wisselen. Daarom hebben we een programma opgezet om te stimuleren dat je beide banden wisselt als er eentje versleten is. Dat is altijd beter voor het rijgedrag en de veiligheid. Twee Scalato’s in plaats van twee algemene banden dus. En nog beter wordt het als je dan milieuvriendelijke banden monteert: een Scalato Verdo.

Voor dealers is het daarbij belangrijk om te weten dat een Scalato weliswaar wat duurder is dan een ander merk, maar dat zowel de kassa-aanslag als de marge hoger zijn. Wij berekenen namelijk een eerlijke kostprijs en opslag. Een Scalato is dus voor zowel de consument als de dealer aantrekkelijk: veiliger, betere rij-eigenschappen, een hogere marge en een hogere

kassa-aanslag. Bovendien: wie een elektrische fiets met Scalato banden heeft, zal bij vervanging opnieuw kiezen voor Scalato!”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0