Selle Italia onthult nieuwe 3D-geprinte triatlonzadel

Selle Italia onthult ‘s werelds eerste 3D-geprinte triatlonzadel

Selle Italia, een merk in fietsonderdelen, heeft onlangs ‘Watt 3D’ geïntroduceerd, ‘s werelds eerste 3D-geprinte zadel speciaal ontworpen voor triatleten. Het nieuwe zadel is een vervolg op het succes van het SLR Boost 3D-model en het Novus Boost Evo 3D-model van vorig jaar. Dit innovatieve zadel is het eerste in zijn soort met een 3D-geprinte hoes en is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de veeleisende triatlonomgeving.

Het nieuwe Watt 3D-zadel behoudt de populaire vorm van het bestaande Watt-model, dat zich heeft bewezen als een ideale keuze voor triatleten. Het aerodynamische ontwerp van het zadel stelt renners in staat om een nauwkeurige en efficiënte trappositie te behouden gedurende de uitdagende 180 kilometer durende fietsetappe van de IRONMAN-triatlons.

Wat ‘Watt 3D’ onderscheidt, is de 3D-geprinte hoes, ontwikkeld met behulp van Carbon DLS-technologie. Deze geavanceerde technologie resulteert in verschillende dempingszones, gericht op het gebied van contact met het zitvlak van de rijder. Dit is van cruciaal belang, aangezien triatleten specifieke uitrusting nodig hebben om topprestaties en comfort te garanderen tijdens urenlang fietsen.

Bovendien is ‘Watt 3D’ voorzien van een antislip-inzetstuk om de stabiliteit van de renner op het zadel te waarborgen. Het zadel is verkrijgbaar in twee versies: met een carbon rail voor maximale prestaties en met een TI316 rail. Beide versies hebben het Superflow centrale gat, wat de druk op het bekkengebied aanzienlijk vermindert, wat de prestaties en het comfort verder verbetert.

Dit baanbrekende zadel is verkrijgbaar in één maat (U3) en wordt geleverd met twee opties voor de rail: carbon voor degenen die streven naar topprestaties en TI316 voor wie op zoek is naar een meer betaalbare optie. De aanbevolen verkoopprijs voor de carbon rail-versie is € 399,90, terwijl de TI316-versie beschikbaar is voor € 319,90.

Bron: Selle Italia

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0