Shimano Benelux ondersteunt project FLAXED bicycle

1_flaxed_thomas_kantersThomas Kanters is de bedenker en ontwerper van de FLAXED bicycle. Kanters ontwikkelde als afstudeerproject een fiets gemaakt van vlasmateriaal. Hij werd daarbij ondersteund door Shimano Benelux, omdat het merk duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het doel van de FLAXED bicycle is niet alleen bedrijven te inspireren en op een verantwoorde manier na te laten denken, maar juist de consument het belang van duurzame ontwikkelingen te laten inzien. Vlas is net als vele andere natuurlijke materialen CO2-neutraal en is door zijn snelle groei, wereldwijd volledig hernieuwbaar.

Met een eigentijds ontwerp en een relatief eenvoudige techniek zegt Kanters het ontwerpproces inzichtelijk te hebben gehouden. Hij streeft er namelijk naar om kennis en ervaringen met anderen te delen. Vanuit zijn interesse voor snelheid en kracht heeft hij het ontwerp gericht op dat van een baanfiets. Een zelfdragende vorm heeft ervoor gezorgd dat het frame zijn eigen gewicht kan dragen. Om de fiets tegen diverse krachtinvloeden te beschermen is de oppervlakte van het frame vergroot.

Diverse gesprekken met specialisten en experts hebben Kanters geholpen zijn droom te realiseren. Zo heeft de samenwerking met Shimano er volgens hem voor gezorgd dat het frame is voorzien van hoogwaardige componenten, waarmee het ontwerp volledig tot zijn recht is gekomen. Kanters wil nu het frame productierijp maken door het ontwerp te reduceren in vorm en gewicht.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0