Shimano introduceert Di2 technologie op DEORE XT niveau

DEORE-XTtTwee jaar na de introductie van het elektronische schakelsysteem voor mountainbikes, brengt Shimano de kracht en technologie van Di2 naar het DEORE XT. Met één druk op de knop en met slechts één shifter kan volgens Shimano daarmee extreem snel en nauwkeurig worden geschakeld.

Als het pad plotseling naar boven leidt, kan de DEORE XT aandrijving op alle handelingen van de rijder reageren. Een lichte aanraking van de Di2 knop is voldoende om naar een efficiëntere versnelling te gaan. En samen met de Synchro Shift technologie, waarmee de voorderailleur en de kettinglijn automatisch worden afgesteld, beschikt de mtb’er altijd over de juiste versnellingopties om snel te kunnen schakelen tussen zware beklimmingen, technische afdalingen en puur adrenaline racen.

De DEORE XT is uitgevoerd met een nieuwe draadloze Bluetooth verbinding met Shimano’s E-TUBE programma; een systeem dat Shimano gebruikt om het Di2 schakelgedrag in te stellen en te controleren. Met deze technologie kunnen rijders en monteurs draadloos met hun computer, tablet of smartphone communiceren. Het systeem biedt onder meer een draadloze werkplaatsaanpassingsmogelijkheid, waarmee rijders hun schakelvoorkeuren via een app aan het parcours kunnen aanpassen.

Shimano DEORE XT Di2 componenten zijn leverbaar vanaf september 2016.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0