Shimano neemt Lazer Sport over

glaspell_lopes1103_20Shimano Europe gaat Lazer Sport overnemen. Beide bedrijven hebben daartoe op 30 juni een overeenkomst gesloten. Het Belgische Lazer, opgericht in 1919, is ’s werelds oudste fabrikant van fiets- en wintersporthelmen.

Managing Director Sean van Waes, die samen met Sales Director Peter Steenwegen bij Lazer blijft, is enthousiast: “Dit is een complete win-win situatie voor Lazer en Shimano. Lazer kan zich hiermee concentreren op waar we het beste in zijn: innovatie. De overname helpt ons het grootste helmenmerk te worden, terwijl wij Shimano toegang geven tot de beste helmen die verkrijgbaar zijn.”

Marc Van Rooij, president van Shimano Europe, voegt toe: “Deze overname stelt ons in staat om onze positie in de belangrijke markten te versterken en te profiteren van de technologische expertise die Lazer heeft opgebouwd.”

De transactie wacht nog op goedkeuring van mededingingsautoriteiten. Shimano en Lazer verwachten de transactie in de tweede helft van 2016 te kunnen afronden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0