Shimano opent Europees hoofdkantoor in Eindhoven

Shimano_HTC_Raats-2757Shimano vierde op 30 januari de opening van haar nieuwe Europese hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven. Mike Smink vertelt namens het bedrijf: “Het nieuwe state-of-the-art kantoor biedt aan 180 Shimano medewerkers een overzichtelijke en ruime werkomgeving met een nadruk op technologie en een link naar de natuur.” Het kantoor biedt plaats aan Shimano’s Europese teams voor productcoördinatie, sales, marketing, quality control, finance, legal, IT en HR. Dit zowel voor de wieler-, hengel- en roeisport. Tevens zal ook de productontwikkeling voor het fietsonderdelen- en -accessoiresmerk PRO vanuit Eindhoven plaatsvinden.

Aanvullend op het nieuwe kantoor in Eindhoven behoudt Shimano haar kantoor in Nunspeet office voor haar Benelux operatie, de supply chain activiteiten en als één van haar Europese logistieke centra. President Yozo Shimano hield tijdens de opening een speech waarin hij de geschiedenis van het bedrijf verhaalde en de uitbreiding van de kantoorlocaties besprak. In 1972 werd de organisatie actief in Europa en vestigde zich in Düsseldorf. In 1995 kwam het kantoor in Nunspeet daar bij. Nu is dan ook in Eindhoven een hoofdkantoor. Met deze nieuwe vestiging groeit de toch al grote positie van Shimano op de wereldwijde vis- en fietsmarkt.

Andere sprekers waren Mark van Rooij, president Shimano Europe, de heer Inomata, ambassadeur van Japan in Nederland en de heer Jorritsma, burgemeester van Eindhoven. Van Rooij gaf aan dat duurzaamheid en leefbaarheid kernbegrippen waren voor het nieuwe gebouw en dat Thomas Rau als architect aan dit bouwproject verbonden was. Inomata en Jorritsma spraken  vooral over het belang en de meerwaarde van Shimano in het licht van de Eindhovense brainport organization. Na de speeches heeft Geoffrey Wijn op het ritme van tromgeroffel en begeleiding van muziek ter plaatse een real time schilderwerk gerealiseerd. Met een sake-toast werd het gebouw officieel geopend.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0