Snap-on Tools voor een efficiënte werkplaats

snaponklein

Fietsen wordt steeds populairder, fietsenmakers krijgen meer werk. Tegelijkertijd worden fietsen technologisch complexer en worden er steeds vaker exotische materialen toegepast die met zorg behandeld moeten worden. Het gebruik van specialistische gereedschappen zoals momentsleutels, momentschroevendraaiers, mini-doppen, dunne steeksleutels en elektrisch gereedschap is daarbij essentieel.

Onderhoud en reparaties
Snap-on Tools produceert gereedschap en equipment voor bedrijven en monteurs die onderhoud en reparaties uitvoeren. General Manager Marc Kwekkeboom van Snap-on Tools geeft uitleg: “Het uitgangspunt van Snap-on is dat monteurs zo efficiënt, flexibel en snel mogelijk kunnen werken, want dat is cruciaal om winst te maken. Dit kan alleen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame producten in combinatie met uitmuntende after-sales service en ondersteuning. Dankzij 100 jaar ervaring, doorontwikkeling, vele patenten en intensief contact met eindgebruikers, kan met Snap-on gereedschap perfect onderhouds- en reparatiewerk uitgevoerd worden. Omdat Snap-on gereedschap betrouwbaar en duurzaam is, garanderen we bovendien zwart op wit dat een investering in Snap-on gereedschap het meeste rendement oplevert.” Kwekkeboom verduidelijkt: “Uit studies blijkt dat in een werkplaats 15 tot 30 procent aan ongebruikt en niet goed functionerend gereedschap aanwezig kan zijn. Dat is een financiële en praktische last. Snap-on Tools heeft hier de perfecte oplossing voor. Wij zorgen voor optimalisatie van het gereedschap, Tool Control (zoeken naar gereedschap kost tijd en geld), middelen die je 100% kunt inzetten, meer rendement en een snellere doorstroomtijd in de werkplaats (en dus meer omzet), besparing op het aankoopbudget, een uniek lage Total Cost of Ownership en last but not least: arbeidsvreugde.”

Adviseren
Snap-on Tools werkt met een systeem van 45 franchisenemers die naar de klant toe komen. “Dit zijn specialisten met vakkennis die weten wat er speelt in de branche én op de werkvloer. Zij kunnen dus perfect adviseren hoe er maximaal rendement gehaald kan worden uit het gebruik van gereedschap en de werkplaatsinrichting. En ze kunnen uiteraard alle vragen over gereedschap beantwoorden. Belangrijk om te weten in dit verband is dat Snap-on Tools namelijk precies dat speciale gereedschap voor de fietsenwerkplaats kan leveren wat nodig is. Om een voorbeeld te noemen: momentsleutels die al beginnen bij 0,45 Newtonmeter voor stuurnaven en gespecialiseerd gereedschap voor e-bikes.”

Tool Control Systemen
Voor het opbergen van gereedschap maakt Snap-on naar wens van de klant op maat gemaakte Tool Control Systemen. “Zo kunnen wij de lades van gereedschapswagens zo inrichten dat er zo min mogelijk tijd nodig is om gereedschap te vinden en waarbij direct zichtbaar is of het gereedschap is teruggeplaatst. Snap-on heeft dan ook de meest uitgebreide modulaire opbergsystemen voor gereedschap in de markt. Die Snap-on Tool Storage systemen zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en daardoor zeer duurzaam en rendabel. Kortom: met Snap-on heb je het juiste gereedschap altijd overzichtelijk bij de hand om efficiënt te kunnen werken.”

Zie voor meer informatie over Snap-on Tools: www.snap-on.eu of neem contact op met een Snap-on franchisenemer in uw eigen regio.


100 jaar knowhow

Snap-on Tools werd in 1920 in de USA opgericht door Joseph Johnson en William Seidemann. Vlak na de Eerste Wereldoorlog vroeg Johnson zich af waarom monteurs telkens een hele T-sleutel moesten kopen voor ieder boutje en moertje, terwijl er eigenlijk alleen maar een andere maat dop nodig was. Johnson kwam vervolgens op het idee om losse doppen te ontwikkelen die op een heft konden worden vastgeklikt. Snap-on betekent dan ook letterlijk ‘vastklikken’. Johnson ontwikkelde een set gereedschappen met vijf heften en tien doppen. Later werden duizenden andere innovaties en geavanceerde apparatuur aan het assortiment toegevoegd.

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0