Snelle e-bike krikt verkoop snorfietsen op

In de eerste drie maanden van 2015 is de verkoop van  nieuwe snorfietsen in Nederland met vier procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, tot 8.478 stuks. De stijging komt volledig voor rekening van de zogenaamde speed e-bikes, of ‘speed pedelecs’; een nieuwe categorie elektrische fietsen die wettelijk als snorfiets worden aangemerkt en een blauw kentekenplaatje krijgen. Ook de bromfietsverkoop zat tot en met maart in de lift, met een plus van zes procent tot 3.977 exemplaren.

Uit de officiële cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat afgelopen kwartaal van fabrikanten als Sparta, Riese & Müller en Stromer samen ruim zeshonderd speed e-bikes zijn geregistreerd. Een jaar eerder ging het om ruim honderd stuks. Voor deze snelle elektrische fietsen gelden in het verkeer momenteel de snorfietsregels en vanaf 2017 is het in Europees verband formeel een bromfiets.

Bestverkochte snorfietsen
Een op de vier nieuwe snorfietsen in het eerste kwartaal was van Piaggio/Vespa (2.115 exemplaren). Sym was met 1.019 stuks nummer twee op de verkoopranglijst, gevolgd door Kymco (810). Ook bij de brommers vormen deze drie merken de kopgroep, met Piaggio/Vespa als marktleider (865 stuks) en Kymco (815) en Sym (590) op respectievelijk twee en drie.

Speed Pedelecs

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0