Snelle omzetstijgers hebben overhand in fietsen- en bromfietsenbranche

In het eerste kwartaal van 2021 realiseerde 37 procent van de bedrijven in de fietsen- en bromfietsenbranche meer dan 20 procent omzetstijging vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het CBS rekent ze daarmee tot de “snelle omzetstijgers”. 18 Procent kwam in de eerste 3 maanden van dit jaar op een minder hoge omzetstijging uit (tussen 0,5 procent en 20 procent) en wordt tot de “normale omzetstijgers” gerekend. Dit blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers door onze redactie.

Winkels in fietsen en bromfietsen, omzetstijgers en -dalers, 1e kwartaal 2021 (in %)


Een stabiele omzet met nauwelijks stijging of daling (minder dan 0,5 procent) kende 2 procent van de fiets- en bromfietshandel in het eerste kwartaal, terwijl 20 procent een “normale omzetdaling” (tussen min 0,5 tot 20 procent) had en 24 procent de omzet met meer dan 20 procent zag afnemen (“snelle dalers”).

Bij de kleine fiets- en bromfietsbedrijven (1 werkzame persoon) zaten in het eerste kwartaal relatief de meeste snelle omzetstijgers (40 procent) en snelle omzetdalers (30 procent). Bij bedrijven met 2 tot 10 werkzame personen maakte 35 procent van de bedrijven in het eerste kwartaal een snelle omzetstijging door en 21 procent een snelle omzetdaling. Van de grotere bedrijven (10 tot 50 werkzame personen) behoorde in het eerste kwartaal evenveel bedrijven (31 procent) tot de categorie snelle stijgers als normale stijgers. Slechts 16 procent behoorde tot de snelle omzetdalers.

Bron getoonde cijfers: CBS

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0