Spaakloze fiets in de maak

CyclotronDe eerste spaakloze fiets is in de maak. Via een Kickstarterproject wordt momenteel geld ingezameld voor de realisatie van de Cyclotron. Volgens de informatie wordt dit een slimme, spaakloze fiets met innovatieve functies. De fiets heeft een futuristische design en is volledig connected met de Cyclo-app.

De fiets heeft sensoren die het licht automatisch aan en uit doen als dat nodig is. De batterij van deze sensoren kan zichzelf opladen en de fietser wordt gewaarschuwd als de batterij bijna leeg is. De batterij zit binnen de zadelpen en kan er uitgehaald worden om via het stopcontact extra snel op te laden.

De fiets wordt gemaakt van carbonvezel. De aërodynamische vormgeving zorgt ervoor dat de luchtweerstand wordt geminimaliseerd. Alle kabels en draden bevinden zich aan de binnenkant van de fiets. En als je het nu vervelend vindt dat de fiets geen bagagedrager heeft, dan kun je spullen in het wiel kwijt.

Met de Cyclo app kan onder meer routes worden opgezocht en real-time info over het fietsgedrag worden bekeken. Verder zit er een gps-tracker in zodat de fiets teruggevonden kan worden bij diefstal. Ook wordt er een melding naar het noodnummer gemaakt als de berijder een ongeluk met de fiets heeft gehad.

Inmiddels is via Kickstarter al meer dan 142.000 euro opgehaald voor de realisatie van de fiets.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0