Sparta roept 9.300 e-bikes terug

Sparta gaat 9.300 e-bikes versneld terugroepen. De uitsparing voor de kabelinvoer aan de voorzijde van het frame, kan in extreme gevallen materiaalscheurtjes vertonen. In uitzonderlijke gevallen leiden deze tot het doorzakken van het frame.

Het gaat om damesmodellen met een hoog instapframe van de Sparta ION RX, RX+ en RXS+ die tussen juli 2011 en 2014 zijn geproduceerd. Eigenaren van deze modellen kunnen hun frame gratis door een nieuw frame laten vervangen.

Op de site www.sparta.nl/melding kan aan de hand van het framenummer worden nagegaan of het frame vervangen moet worden. In die gevallen krijgen bezitters van Sparta een brief waarin zij worden opgeroepen om contact op te nemen met hun Sparta-dealer.

De omruilactie begon al in september. In overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit sprak het bedrijf af om daar geen ruchtbaarheid aan te geven. Sparta wilde eerst de eigenaren van de oudste e-bikes benaderen, omdat bij die fietsen de kans op scheurtjes het grootst is. Maar de zaak kwam in het nieuws toen vorige week het frame doorzakte van een vrouw in IJsselstein. Zij raakte daarbij niet gewond. In verband met dit incident besloot Sparta de terugroepactie te versnellen door alle kopers op de omruilactie te attenderen.

probleemfiets   Sparta uitsparing

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0