Spinder in een volledig nieuw jasje

Spinder in een volledig nieuw jasje

Van oorsprong is het fietsendragermerk Spinder een Nederlands bedrijf uit Harkema. Het merk werd in 2013 gekocht door Tradekar Benelux en afgelopen jaar is er hard gewerkt om Spinder volledig te vernieuwen, vertellen Marjolein Razenberg en Jeroen van Dongen van Tradekar. “Er is een compleet nieuw assortiment fietsendragers ontwikkeld met een splinternieuw uiterlijk. Daarbij zijn zowel de uitstraling als de branding aangepakt, met als effect een zeer herkenbare productlijn die specifiek bedoeld is voor de fietsenwinkels.”

“De nieuwe Spinder fietsendragers zijn geheel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met onze vaste partner in China, waar we al 25 jaar mee samenwerken. Het nieuwe assortiment bestaat uit trekhaakdragers voor twee of drie fietsen en een dakdrager voor één fiets. Daarnaast is er een transportbox voor op de SL3.”

Internationalisering

De reden om Spinder te vernieuwen is internationalisering. Van Dongen: “We willen Spinder als internationaal sterk merk positioneren om het merk behalve in de Benelux ook in andere landen overal op dezelfde manier in de markt te kunnen zetten. Spinder is nu direct herkenbaar als Spinder. Daarbij hebben we tegelijk ook de distributie en verkoopkanalen herijkt. Die gaan selectiever worden omdat we willen dat de consument naar de winkel gaat voor een Spinder-drager. Ons andere merk Pro-User kan door vrijwel ieder verkoopkanaal besteld en verkocht worden -veelal via internet en de automotive kanalen- maar met Spinder willen we dus specifieker de fietsenwinkels bedienen. Uiteraard zal Spinder ook online zichtbaar worden, maar het is niet de bedoeling dat het tegen de laagste prijs verhandeld gaat worden door willekeurig welke webshop.”

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de Fietsmarkt februari/maart editie. Bestel hierbij de februari/maart editie van Fietsmarkt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0