Studenten ontwikkelen fiets voor 3D-printer

De Nederlandse studenten Industrieel Ontwerpen Stef de Groot en Paul De Medeiros hebben ‘s werelds eerste fiets ontwikkeld die door iedereen met een 3D-printer te maken is, de OBI. Het idee achter hun ontwerp was een fiets te maken die mensen thuis zelf kunnen aanpassen, uitprinten en in elkaar zetten. Elk deel kan gemakkelijk worden verwijderd en vervangen zonder dat er dure gereedschappen of speciale vaardigheden nodig zijn, aldus de studenten.

De Groot en De Medeiros zeggen te geloven in de kracht van open source design. Zodra zij de eerste werkende fiets hebben gemaakt, maken ze al hun ontwerpen voor iedereen beschikbaar om te verbeteren, aan te passen of ter inspiratie.

Het eerste prototype was in juli klaar. De studenten werken nu aan een tweede prototype, waarna ze verwachten nog één aanpassingsronde nodig te hebben om een ​​eindresultaat te hebben. Zo werken ze nu aan het verbeteren van de geometrie van de fiets, het optimaliseren van het ontwerp van het frame, het toevoegen van een volledig functionele aandrijflijn en het integreren van een headset in de voorvork.

3D fiets2 (1) 3D fiets2 (3) 3D fiets2 (2)

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0