Swapfiets viert 5 jaar Amsterdam

Swapfiets viert 5 jaar Amsterdam

Afgelopen vrijdag vierde Swapfiets haar vijfjarige jubileum en groei in Amsterdam door de Swapfiets van Tjibbe Beerda, lid van het eerste uur, te swappen voor een special edition Power 7 e-Bike. Tjibbe was de gelukkige winnaar na een door Swapfiets opgezette loting.

De blauwe voorbanden van Swapfiets zijn sinds de lancering in de stad vijf jaar geleden niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. Swapfiets, in 2014 opgericht door drie Delftse studenten, deed in 2017 haar intrede in Amsterdam en inmiddels telt het bedrijf ruim 60.000 fietsende leden in de hoofdstad. Inmiddels is de iconische blauwe voorband ook volop aanwezig in steden als Berlijn, Parijs, Milaan en Londen.

Initieel was het fiets membership vooral populair onder studenten. De afgelopen jaren is Swapfiets met haar doelgroep meegegroeid. Waar het begon met de Original – een klassieke omafiets – bevat het aanbod inmiddels ook een ‘Deluxe’ fiets en twee type e-Bikes. Ook de gemiddelde leeftijd van de Amsterdamse Swapfiets gebruiker illustreert de verschuiving in het ledenbestand. Inmiddels is de gemiddeld leeftijd van Swapfiets leden in Amsterdam 30 jaar.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0