The A(NWB)-Team speurt fiets binnen 48 uur op

Website ANWB, Blijven Fietsen Verzekering

ANWB werkt aan verbetering van het terugvinden van een gestolen fiets en komt met een systeem waarin ze binnen 48 uur de gestolen fiets terugvinden door middel van een speciale zender.

De ANWB introduceert de Blijven Fietsen Verzekering om diefstal tegen te gaan. In een persbericht laat de ANWB weten dat fietsbezitters die deze verzekering afsluiten in geval van diefstal de eigen fiets weer terugkrijgen. De bond werkt hiervoor samen met 1000 fietsendealers die een zender plaatsen en met FRIS Nederland BV* die de opsporing verzorgt en daarvoor speciale opsporingsteams inzet. Fietseigenaren kunnen via de ANWB Fietsenapp de zender activeren en daarmee de opsporing in gang zetten. De ANWB heeft het systeem getest en het is succesvol gebleken. Als de fiets niet binnen 48 uur wordt teruggevonden, dan garandeert de ANWB dat de fietsbezitter een andere, nieuwe fiets ontvangt.

De ANWB verwacht dat door het opsporingssysteem te koppelen aan de fietsverzekering dat leden zich vrijer zullen voelen in het fietsgebruik van hun vaak dure fietsen. Ook verwacht de ANWB dat fietsen – eenmaal voorzien van dit opsporingssysteem- minder diefstalgevoelig zullen zijn.  De ANWB maakt gebruik van een bewezen techniek van KPN. Dankzij een speciale zender is een fiets namelijk vrijwel altijd terug te vinden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0