Trek breidt Émonda ALR-serie uit

De nieuwe Émonda ALR-modellen van Trek hebben een zogenaamd hydroformed aluminium frame. Deze modellen zijn beschikbaar met zowel velgremmen als schijfremmen met frames die respectievelijk 1112 g en 1131 g wegen (bij maat 56 cm). Alle nieuwe Émonda ALR -modellen zijn standaard uitgerust met 25 mm banden.

Het 300-serie Alpha Aluminium frame van de nieuwe Émonda ALR-modellen werd door de engineers van Trek met hydroforming gemanipuleerd tot buizen met een scherpere vorm. Bij dit proces wordt vloeistof in een cilindrische framebuis gespoten, tot de maximale capaciteit uitgerekt en onder hoge druk tot een complexere vorm gemanipuleerd. Het resultaat is gewichtsbesparing, betere rijkwaliteit en een strak carbon uiterlijk. Zo heeft het nieuwe frame een taps toelopende balhoofdbuis en interne kabelgeleiding. Deze buisvormingstechniek, de Invisible Weld-technologie genaamd, bespaart ook op de hoeveelheid lasdraad, wat voor een sterker en duurzamer frame zorgt.

De nieuwe Émonda ALR is er zowel in heren- als damesmodel. Ze hebben hetzelfde frame, maar bij de damesmodellen zijn contactpunten zoals zadel, stuurbreedte en stuurpenlengte zo gekozen dat ze voor de meeste vrouwen direct zullen passen.

Meer informatie: www.trekbikes.com

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0