Trek introduceert nieuwe Fuel EX 27.5 mid-fat

TrekDe nieuwe Fuel EX 27.5 mid-fat van Tresk is een full suspension fiets met extra groot bandenvolume wat volgens Trek zorgt voor meer tractie en meer fun. Trek heeft daarbij de fatbike Chupacabra-band doorontwikkeld naar een lichtere, meer wendbare maat: 27.5 x 2.8˝. In combinatie met een velgbreedte van 40 mm ontstaat volgens het merk het subtiele evenwicht tussen de tractie van een fatbike en de wendbaarheid van een trailfiets. Iedere rookie of gevorderde mountainbiker voelt meteen de grotere stabiliteit en betrouwbare tractie op elke trail, aldus Trek.

Het nieuwe frame is beschikbaar in Alpha Platinum Aluminium en OCLV Mountain Carbon. De nieuwe Straight shot onderbuis draagt bij aan een nog stijver en lichter frame omdat er minder materiaal nodig is. De nieuw ontwikkelde Knock Block stuuraanslag in het balhoofd voorkomt dat de vorkkroon tegen de onderbuis aanslaat.

De Fuel EX mid-fat heeft met 130 mm achter en 140 mm voor ook meer veerweg. Trek heeft de fiets verder voorzien van Mino Link, Control Freak interne kabelgeleiding en Carbon Amor tegen de bescherming van steenslag.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0